• Vaihda kieltä ▸
 • Vaihda kieltä ▾
 • FI
 • EN
 • FI ▾
 • Ota oman elämäsi päärooli

  Elämme yltiöhektisessä maailmassa, jossa ihaillaan ja painotetaan tehokkuutta. Hetkittäin on vaikeaa pysyä perässä, saati tunnistaa mitä oikeasti osaa tai haluaa tehdä. Joskus voi käydä myös niin, että jää seuraamaan omaa elämäänsä ikään kuin sivuroolista ja siinä se sitten rullaa vuosia. Osa ajattelee toteuttavansa unelmansa sitten kun jää eläkkeelle. Mitä ihmettä, sitten eläkkeellä!

  Ihmisten kanssa jutellessani huomaan, että monia vaivaa riittämättömyyden tunne. Monesta tuntuu, ettei osaa mitään kunnolla ja omien vahvuuksien tunnistaminen on vaikeaa. Uskokaa pois, jaan tämän tunteen. Itselläni meni vuosia pohtiessani sitä, mitä haluan tehdä tai ainakin mitä luulen haluavani tehdä. Tuntuu, että nyt olen jälleen pääroolissa oman elämäni näytelmässä ja se tuntuu mahtavalta. Kuka kirjoittaa sinun näytelmäsi?

  Tunnista vahvuutesi

  Ei ole helppoa lähteä muuttamaan elämänsä käsikirjoitusta tai sen roolituksia. Kliseisesti totean, että muutos lähtee aina itsestä. Pysähdy miettimään. Mistä todella nautit? Mikä tuntuu omalta? Missä olet hyvä? Onko sinulla unelmia tai tavoitteita, jotka haluaisit saavuttaa? Vastausten löytäminen ei ole helppoa, tiedän. Joskus oikean suunnan löytäminen voi tuntua tuulimyllyjä vastaan taistelulta, se vaatii todellista tahdonvoimaa ja rohkeutta.

  Oikeiden ihmisten merkitys ympärillä on todella suuri. Mieti millaisen castingin haluat ympärillesi. Onko elämässäsi sijaa ankeuttajille, joita huomaan usean kohtaavan? Huomasin itse yrittäjäksi lähdettyäni, että tarvitsen ympärilleni ihmisiä, jotka auttavat ja tukevat aidosti. Karsin ankeuttajat pois elämästäni, ja se toi kummasti lisää energiaa ja hyvää oloa arkeen. Ole avoin erilaisille kohtaamisille ja havainnoi ympäristöäsi, luota intuitioon. Ota apu vastaan ja Oprahia lainatakseni ”ympäröi itsesi vain ihmisillä, jotka nostavat sinua korkeammalle".

  Anna luovuuden lentää

  Luovuus edellyttää tilaa ajatuksille sekä hetkiä, jolloin voi olla ajattelematta yhtään mitään. Omalla kohdallani musiikki on ollut tässä jo vuosia avainroolissa. Se on auttanut avaamaan mielen lukkoja uskomattoman tehokkaasti. Musiikin avulla olen saanut käsitellä omia ajatuksia, sanoittaa tunteita sekä ilmaista itseäni. Olen hypännyt hetkittäin todellakin epämukavuusalueelle ja katsonut mihin tie johtaa. Usein sieltä on kummunnut uskomattomia mahdollisuuksia, joiden olemassaolosta en olisi edes tiennyt, jos en olisi kokeillut rajojani. Hyvänä esimerkkinä vuoden takainen produktio, joka johti siihen, että olin Studio Pasilan lavalla näyttelemässä. En vieläkään meinaa uskoa sitä todeksi!

  Unelmoi isosti

  Miksi Suomessa unelmointi nähdään niin helposti haihatteluna? Itselleni se antaa valtavasti hyvää mieltä ja draivia. Olen huomannut, että kun uskaltaa unelmoida isosti, se voi johtaa siihen, että asioita (jopa odottamattomia) todella tapahtuu. Teet tiedostamatta valintoja, jotka voivat johtaa unelman toteutumiseen. Omalla kohdallani tapaaminen Barack Obaman kanssa menee juuri tähän kategoriaan. Pyrkimyksenäni on kirjoittaa näytelmää, jossa on tilaa unelmoinnille ja joka muovaantuu koko ajan. Parasta on, että siihen tulee jatkuvasti lisää uusia mielenkiintoisia näyttelijöitä

  Oman elämän näytelmässä usein vastaan tulee käänteitä, jotka voivat muuttaa käsikirjoitusta. Anna sen muuttua, voit itse muuttaa tulokulmaa tai koko juonta. Aina se ei ole helppoa, joten ole itsellesi armollinen ja hengähdä välillä. Kuitenkin se, millaisen lopun kirjoitat näytelmällesi, on omissa käsissäsi.

  Mitä jos ottaisit pääroolin?